Den tabell jag rekommenderar mest är
http://ifdtabell.se/IFD-tabell.php. Här finns nästintill alla livsmedel men den visar även om det är sura eller basiska livsmedel. Fantastisk!
Nedan följer olika IFD-tabeller. Värdena räknar på livsmedlets innehåll av antioxidanter, näringsämnen, nyttiga fetter osv. Ju högre värde ju mer inflammationsdämpande och därmed bättre är det. Ligger värdet på minus så är livsmedlet inflammationsfrämjande, särskilt om de äts i stora mängder. Faktum är att man inte endast ska äta de livsmedel med positivt värde, utan hitta en balans mellan livsmedel med positivt och negativt värde. Målet är dock att summan av måltiden aldrig ska bli negativ.
Örter & Kryddor positivt värde
LIVSMEDEL |
NOTERING |
TYPISK PORTION |
ENHET |
IFD-VÄRDE |
Anisfrö |
|
1 |
tsk |
2 |
Apelsinskal (zest) |
Färskt |
1 |
msk |
3 |
Basilika |
Torkad |
1 |
tsk |
8 |
Basilika |
Färsk |
2 |
msk |
9 |
Cayennepeppar |
Malen |
1 |
tsk |
509 |
Chilipeppar |
Torkad |
1 |
st |
252 |
Chilipeppar, Röd |
Konserv, hackad |
0,6 |
dl |
244 |
Chilipeppar, Röd |
Färsk |
1 |
st |
286 |
Chilipulver |
|
1 |
msk |
230 |
Citrongräs |
Färskt |
2 |
msk |
2 |
Citronskal (zest) |
Färskt |
1 |
msk |
4 |
Currypulver |
|
1 |
msk |
378 |
Dill |
Torkad |
1 |
tsk |
0 |
Dill |
Färsk |
0,6 |
dl |
2 |
Dillfrö |
|
1 |
tsk |
2 |
Dragon |
Malen |
1 |
tsk |
1 |
Fänkålsfrö |
|
1 |
msk |
6 |
Gräslök |
Torkad |
1 |
msk |
1 |
Gräslök |
Färsk |
2 |
msk |
24 |
Grönmynta |
Torkad |
1 |
tsk |
1 |
Grönmynta |
Färsk |
2 |
msk |
3 |
Gurkmeja |
|
1 |
tsk |
501 |
Ingefära |
Malen |
1 |
tsk |
501 |
Ingefärarot |
Färsk |
1 |
msk |
390 |
Jalapeno |
Färsk |
1 |
st |
55 |
Kanel |
Malen |
1 |
tsk |
1 |
Kapris |
|
1 |
msk |
1 |
Kardemumma |
Malen |
1 |
tsk |
1 |
Koriander |
Torkad |
1 |
msk |
12 |
Koriander |
Färsk |
0,6 |
dl |
7 |
Korianderfrö |
|
1 |
msk |
8 |
Kryddnejlika |
Malen |
1 |
msk |
1 |
Kumminfrö |
|
1 |
msk |
6 |
Körvel |
Torkad |
1 |
tsk |
1 |
Lagerblad |
Torkade |
1 |
tsk |
0 |
Lök, Flakes |
|
1 |
msk |
584 |
Lökpulver |
|
1 |
tsk |
291 |
Mejram |
Torkad |
1 |
tsk |
2 |
Muskotblomma |
Malen |
1 |
tsk |
0 |
Mynta |
Torkad |
1 |
tsk |
1 |
Mynta |
Färsk |
2 |
msk |
3 |
Oregano |
Färsk |
2 |
msk |
2 |
Oregano |
Malen |
1 |
tsk |
1 |
Paprikakrydda |
|
1 |
tsk |
13 |
Persilja |
Torkad |
1 |
msk |
7 |
Persilja |
Färsk |
2 |
msk |
40 |
Rosmarin |
Torkad |
1 |
tsk |
1 |
Rosmarin |
Färsk |
2 |
msk |
0 |
Saffran |
|
1 |
tsk |
0 |
Salvia |
Malen |
1 |
tsk |
3 |
Sellerifrö |
|
1 |
msk |
10 |
Senapsfrö |
|
1 |
msk |
37 |
Serranopeppar |
Färsk |
1 |
st |
122 |
Shalottenlök |
Hackad |
2 |
msk |
52 |
Shalottenlök |
Torkad |
1 |
msk |
3 |
Spiskummin |
Malen |
1 |
tsk |
4 |
Spiskumminfrö |
|
1 |
msk |
9 |
Svartpeppar |
Malen |
1 |
tsk |
1 |
Timjan |
Färsk |
1 |
msk |
3 |
Timjan |
Malen |
1 |
tsk |
7 |
Vitlöksklyfta |
Rå |
1 |
st |
111 |
Vitlökspulver |
|
1 |
tsk |
440 |
Örter & Kryddor negativt värde
LIVSMEDEL |
NOTERING |
TYPISK PORTION |
ENHET |
IFD-VÄRDE |
Muskotnöt |
Malen |
1 |
tsk |
-5 |
Vallmofrö |
|
1 |
msk |
-20 |
Fetter & oljor positivt värde
LIVSMEDEL |
NOTERING |
TYPISK PORTION |
ENHET |
IFD-VÄRDE |
Aprikoskärneolja |
|
1 |
msk |
33 |
Avokadoolja |
|
1 |
msk |
66 |
Fiskolja, lax |
|
1 |
msk |
1889 |
Hasselnötsolja |
|
1 |
msk |
85 |
Mandelolja |
|
1 |
msk |
62 |
Olivolja |
|
1 |
msk |
73 |
Rapsfröolja |
|
1 |
msk |
72 |
Rapsolja |
|
1 |
msk |
72 |
Safflorolja, enkelomättad |
|
1 |
msk |
98 |
Torskleverolja |
|
1 |
msk |
1028 |
Fetter & oljor negativt värde
LIVSMEDEL |
NOTERING |
TYPISK PORTION |
ENHET |
IFD-VÄRDE |
Bomullsfröolja |
|
1 |
msk |
-92 |
Ister |
|
1 |
msk |
-3 |
Jordnötsolja |
|
1 |
msk |
-3 |
Kakaosmörolja |
|
1 |
msk |
-39 |
Kokosnötolja |
|
1 |
msk |
-112 |
Majsolja |
|
1 |
msk |
-49 |
Margarin |
|
1 |
msk |
-40 |
Margarin/Smörblandning |
|
1 |
msk |
-26 |
Palmkärneolja |
|
1 |
msk |
-97 |
Palmolja |
|
1 |
msk |
-27 |
Safflorolja, fleromättad |
|
1 |
msk |
-89 |
Sesamolja |
|
1 |
msk |
-20 |
Smör |
|
1 |
msk |
-45 |
Smör |
Vispat |
1 |
msk |
-25 |
Smörolja |
|
1 |
msk |
-42 |
Sojabönolja |
|
1 |
msk |
-33 |
Solrosolja |
|
1 |
msk |
-3 |
Solrosolja, fleromättad |
|
1 |
msk |
-75 |
Vallmofröolja |
|
1 |
msk |
-76 |
Valnötsolja |
|
1 |
msk |
-25 |
Vindruvskärneolja |
|
1 |
msk |
-84 |
Källa: The Inflammation Free Diet Plan, Monica Reinagel, 2006
Nötter & Frön positivt värde
LIVSMEDEL |
NOTERING |
TYPISK PORTION |
ENHET |
IFD-VÄRDE |
Cashewnötter |
Torrostade |
0,6 |
dl |
26 |
Cashewnötter |
Oljerostade |
0,6 |
dl |
23 |
Hasselnötter |
Blancherade |
0,6 |
dl |
118 |
Hasselnötter |
Torrostade |
0,6 |
dl |
107 |
Jordnötter |
Torrostade |
0,6 |
dl |
14 |
Jordnötter |
Oljerostade |
0,6 |
dl |
17 |
Linfrö |
|
2 |
msk |
26 |
Macadamianötter |
Torrostade |
0,6 |
dl |
137 |
Macadamianötter |
Råa |
0,6 |
dl |
133 |
Mandel |
Torrostade |
0,6 |
dl |
57 |
Mandel |
Oljerostade |
0,6 |
dl |
56 |
Mandel |
Råa |
0,6 |
dl |
54 |
Mandel |
Blancherade |
0,6 |
dl |
54 |
Mandelsmör |
|
2 |
msk |
82 |
Paranötter |
Råa |
0,6 |
dl |
175 |
Pecannötter |
Torrostade |
0,6 |
dl |
64 |
Pecannötter |
Oljerostade |
0,6 |
dl |
45 |
Pecannötter |
Råa |
0,6 |
dl |
53 |
Pistagenötter |
Torrostade |
0,6 |
dl |
26 |
Valnötter |
Råa |
0,6 |
dl |
28 |
Nötter & Frön negativt värde
LIVSMEDEL |
NOTERING |
TYPISK PORTION |
ENHET |
IFD-VÄRDE |
Pinjenötter |
|
0,6 |
dl |
-41 |
Vallmofrö |
|
2 |
msk |
-40 |
Pumpakärnor |
Råa, skalade |
0,6 |
dl |
-26 |
Pumpakärnor |
Rostade, skalade |
0,6 |
dl |
-23 |
Sesamfrö |
|
2 |
msk |
-8 |
Solrosfrö |
Torrostade |
0,6 |
dl |
-41 |
Källa: The Inflammation Free Diet Plan, Monica Reinagel, 2006
Frukt & Bär positivt värde
LIVSMEDEL |
NOTERING |
TYPISK PORTION |
ENHET |
IFD-VÄRDE |
Citron |
Utan skal |
1 |
st |
21 |
Grapefrukt, blod |
|
0,5 |
st |
1 |
Guava |
|
1 |
st |
35 |
Hallon |
|
1,2 |
dl |
5 |
Jordgubbar, medelstorlek |
|
10 |
st |
22 |
Kumquat |
Med skal |
1 |
st |
4 |
Körsbär, Acerola |
|
10 |
st |
340 |
Lime |
Utan skal |
1 |
st |
10 |
Melon, Cantaloupe |
|
2,4 |
dl |
21 |
Mullbär |
|
10 |
st |
0 |
Rabarb |
Färsk, tärnad |
1,2 |
dl |
9 |
Rabarb |
Fryst, tärnad |
1,2 |
dl |
8 |
Tamarind |
|
1 |
st |
0 |
Frukt & Bär negativt värde
LIVSMEDEL |
NOTERING |
TYPISK PORTION |
ENHET |
IFD-VÄRDE |
Ananas |
Färsk, tärnad |
1,2 |
dl |
-19 |
Ananas, i vatten |
Konserv, med spad |
1,2 |
dl |
-54 |
Apelsin, stor |
|
1 |
st |
-19 |
Aprikos |
Färsk |
1 |
st |
-7 |
Aprikoshalvor |
Torkade |
2 |
st |
-8 |
Aprikoshalvor, i sockerlag |
Konserv |
2 |
st |
-60 |
Banan, medelstorlek |
|
1 |
st |
-118 |
Blåbär |
|
1,2 |
dl |
-11 |
Dadel |
Torkad |
1 |
st |
-26 |
Fikon |
Torkad |
1 |
st |
-27 |
Fruktcocktail, i vatten |
Konserv |
1,2 |
dl |
-43 |
Grapefrukt |
|
0,5 |
st |
-1 |
Katrinplommon |
Torkade |
1 |
st |
-12 |
Kiwi |
|
1 |
st |
-14 |
Körsbär, söta |
|
10 |
st |
-16 |
Mango |
|
1 |
st |
-106 |
Melon, Vatten |
Tärnad |
2,4 |
dl |
-62 |
Papaya |
Tärnad |
1,2 |
dl |
-3 |
Persika, i juice |
Konserv, med spad |
1,2 |
dl |
-45 |
Persika, i sockerlag |
Konserv, med spad |
1,2 |
dl |
-78 |
Persika, stor |
|
1 |
st |
-54 |
Plommon |
|
1 |
st |
-25 |
Päron, i juice |
Konserv |
0,5 |
st |
-36 |
Päron, medelstorlek |
|
1 |
st |
-74 |
Russin |
Liten ask |
1 |
st |
-67 |
Vindruvor, röda eller gröna |
Utan kärnor |
15 |
st |
-57 |
Vindruvor, röda eller gröna |
Med kärnor |
15 |
st |
-61 |
Äppelringar |
Torkade |
4 |
st |
-40 |
Äpple, medelstorlek |
Färskt |
1 |
st |
-62 |
Grönsaker positivt värde
LIVSMEDEL |
NOTERING |
ANTAL |
ENHET |
IFD-VÄRDE |
Alfalfagroddar |
|
1,2 |
dl |
4 |
Alger, Agar |
|
2 |
msk |
2 |
Alger, Irish moss |
|
2 |
msk |
10 |
Alger, Kelp |
|
2 |
msk |
5 |
Alger, Laver |
|
2 |
msk |
16 |
Alger, Wakame |
|
2 |
msk |
15 |
Aubergine (äggplanta) |
Tillagad, tärnad |
1,2 |
dl |
2 |
Avokado |
Rå, mosad |
1,2 |
dl |
105 |
Bambuskott |
Konserv, skivade |
1,2 |
dl |
1 |
Bladsallad |
Strimlad |
2,4 |
dl |
52 |
Blomkål |
Kokt |
1,2 |
dl |
19 |
Blomkål |
Rå |
1,2 |
dl |
15 |
Bok Choy |
Rå, strimlad |
2,4 |
dl |
67 |
Broccoli |
Kokt |
1,2 |
dl |
73 |
Broccoli |
Fryst |
1,2 |
dl |
55 |
Broccoli |
Rå, tärnad |
1,2 |
dl |
25 |
Brysselkål |
Kokt |
1,2 |
dl |
61 |
Brysselkål |
Fryst |
1,2 |
dl |
83 |
Böngroddar |
|
1,2 |
dl |
8 |
Champinjoner |
Skivade |
1,2 |
dl |
4 |
Chilipeppar, Bananpeppar |
Rå |
1 |
st |
65 |
Chilipeppar, Pimento |
Konserv, hackad |
2 |
msk |
16 |
Chilipeppar, Röd |
Konserv, hackad |
0,6 |
dl |
244 |
Chilipeppar, Röd |
Rå |
1 |
st |
286 |
Chilipeppar, Serrano |
Rå |
1 |
st |
122 |
Endive |
Rå, hackad |
2,4 |
dl |
52 |
Enokisvamp |
|
1 |
st |
1 |
Fänkål |
Rå, skivad |
2,4 |
dl |
10 |
Groddar, Alfalfa |
|
1,2 |
dl |
4 |
Groddar, Böngroddar |
|
1,2 |
dl |
8 |
Groddar, Mungbönor |
|
1,2 |
dl |
8 |
Groddar, Rädisa |
|
1,2 |
dl |
6 |
Gröna bönor |
Kokta |
1,2 |
dl |
15 |
Gröna bönor |
Konserv |
1,2 |
dl |
12 |
Gröna bönor |
Frysta |
1,2 |
dl |
10 |
Gröna bönor |
Råa |
1,2 |
dl |
15 |
Grönkål (växer som lösa blad, ej huvud) |
Kokt, hackad |
1,2 |
dl |
205 |
Grönkål (växer som lösa blad, ej huvud) |
Rå, hackad |
2,4 |
dl |
83 |
Gurka |
Rå, med skal, skivad |
1,2 |
dl |
4 |
Gurkört |
Färsk, hackad |
2,4 |
dl |
16 |
Halmsvamp |
Konserv |
1,2 |
dl |
17 |
Haricot Verts |
Kokta |
1,2 |
dl |
15 |
Haricot Verts |
Konserv |
1,2 |
dl |
12 |
Haricot Verts |
Frysta |
1,2 |
dl |
10 |
Haricot Verts |
Råa |
1,2 |
dl |
15 |
Isbergssallad |
Strimlad |
2,4 |
dl |
13 |
Jalapeno |
Konserv |
1 |
st |
56 |
Jalapeno |
Rå |
1 |
st |
55 |
Kelp (brunalg) |
Rå |
2 |
msk |
5 |
Kinakål (salladskål) |
Kokt, strimlad |
1,2 |
dl |
11 |
Kinakål (salladskål) |
Rå, strimlad |
2,4 |
dl |
64 |
Kronärtskockor |
Kokta |
1 |
st |
25 |
Kronärtskockshjärtan |
Kokta |
1,2 |
dl |
17 |
Kål (som grönkål fast krusig) |
Kokt, hackad |
1,2 |
dl |
232 |
Kålrabbi |
Kokt, skivad |
1,2 |
dl |
23 |
Kålrot |
Kokt, mosad |
1,2 |
dl |
16 |
Lök |
Kokt, tärnad |
1,2 |
dl |
300 |
Lök |
Konserv, tärnad |
1,2 |
dl |
286 |
Lök |
Fryst, tärnad |
1,2 |
dl |
203 |
Lök |
Rå, tärnad |
1,2 |
dl |
206 |
Lök, Shalottenlök |
Hackad |
2 |
msk |
52 |
Majrova |
Kokt, mosad |
1,2 |
dl |
9 |
Majrova, Blasten |
Kokt |
1,2 |
dl |
212 |
Mangold |
Kokt |
1,2 |
dl |
185 |
Mangold |
Rå, hackad |
2,4 |
dl |
94 |
Maskrosblad |
Kokta, hackade |
1,2 |
dl |
92 |
Maskrosblad |
Råa, hackade |
1,2 |
dl |
76 |
Morötter |
Konserv, skivade |
1,2 |
dl |
72 |
Morötter |
Frysta, skivade |
1,2 |
dl |
112 |
Morötter |
Råa, skivade |
1,2 |
dl |
60 |
Mungböngroddar |
|
1,2 |
dl |
8 |
Okra |
Kokt, skivad |
1,2 |
dl |
23 |
Ostronskivling |
|
1 |
st |
4 |
Palmhjärta |
Konserv |
1 |
st |
5 |
Paprika, Grön |
Kokt, hackad |
1,2 |
dl |
27 |
Paprika, Grön |
Rå, hackad |
2,4 |
dl |
63 |
Paprika, Gul |
Rå |
1 |
st |
159 |
Paprika, Röd |
Kokt, hackad |
1,2 |
dl |
84 |
Paprika, Röd |
Fryst, hackad |
1,2 |
dl |
100 |
Paprika, Röd |
Rå, hackad |
1,2 |
dl |
90 |
Pumpa |
Kokt, mosad |
1,2 |
dl |
25 |
Purjolök |
Kokt, hackad |
1,2 |
dl |
134 |
Romansallad |
Strimlad |
2,4 |
dl |
61 |
Rosensallad |
Strimlad |
2,4 |
dl |
28 |
Ruccola |
Rå, löst packad |
2,4 |
dl |
16 |
Rädisa, Röd |
Skivad |
1,2 |
dl |
7 |
Rädisa, Vit |
Skivad |
1,2 |
dl |
8 |
Rädisagroddar |
|
1,2 |
dl |
6 |
Rödkål |
Kokt, strimlad |
1,2 |
dl |
17 |
Rödkål |
Rå, strimlad |
2,4 |
dl |
36 |
Sallad, Bladsallad |
Strimlad |
2,4 |
dl |
52 |
Sallad, Endive |
Rå, hackad |
2,4 |
dl |
52 |
Sallad, Isbergssallad |
Strimlad |
2,4 |
dl |
13 |
Sallad, Romansallad |
Strimlad |
2,4 |
dl |
61 |
Sallad, Rosensallad |
Strimlad |
2,4 |
dl |
28 |
Sallad, Ruccola |
Rå, löst packad |
2,4 |
dl |
16 |
Salladshuvud (med mjuka lösa blad) |
Strimlad |
2,4 |
dl |
43 |
Salladskål (kinakål) |
Kokt, strimlad |
1,2 |
dl |
11 |
Salladskål (kinakål) |
Rå, strimlad |
2,4 |
dl |
67 |
Salladslök (stor) |
Rå |
1 |
st |
68 |
Savoykål |
Kokt, strimlad |
1,2 |
dl |
13 |
Savoykål |
Rå, strimlad |
2,4 |
dl |
40 |
Selleri |
Kokt, tärnad |
2,4 |
dl |
34 |
Selleri |
Rå, tärnad |
1,2 |
dl |
10 |
Serranopeppar |
Rå |
1 |
st |
122 |
Shalottenlök |
Hackad |
2 |
msk |
52 |
Skogschampinjoner |
|
1 |
st |
4 |
Sockerärtor |
Råa |
1,2 |
dl |
26 |
Sockerärtor |
Kokta |
1,2 |
dl |
36 |
Sparris |
Kokt |
1,2 |
dl |
55 |
Sparris |
Konserv |
1,2 |
dl |
53 |
Sparris |
Fryst |
1,2 |
dl |
87 |
Spenat |
Kokt |
1,2 |
dl |
241 |
Spenat |
Konserv |
1,2 |
dl |
261 |
Spenat |
Fryst |
1,2 |
dl |
276 |
Spenat |
Rå, löst packad |
2,4 |
dl |
80 |
Squash |
Kokt, spagetti |
1,2 |
dl |
4 |
Squash |
Kokt, skivad |
1,2 |
dl |
9 |
Squash |
Rå, skivad |
2,4 |
dl |
20 |
Svamp |
Konserv, skivad |
1,2 |
dl |
5 |
Svamp, Champinjoner |
Skivade |
1,2 |
dl |
4 |
Svamp, Enoki |
|
1 |
st |
1 |
Svamp, Halmsvamp |
Konserv |
1,2 |
dl |
17 |
Svamp, Ostronskivling |
|
1 |
st |
4 |
Svamp, Skogschampinjoner |
|
1 |
st |
4 |
Sötpotatis |
Kokt, mosad |
1,2 |
dl |
228 |
Sötpotatis (mediumstorlek) |
Kokt |
1 |
st |
210 |
Tomat |
Konserv |
2,4 |
dl |
20 |
Tomat |
Kokta |
2,4 |
dl |
20 |
Tomat, Grön (liten) |
|
1 |
st |
19 |
Tomat, Gul (mediumstorlek) |
|
1 |
st |
21 |
Tomat, Körsbär |
|
2,4 |
dl |
15 |
Tomat, Orange |
Hackad |
2,4 |
dl |
20 |
Tomat, Plommon (mediumstorlek) |
|
1 |
st |
12 |
Tomat, Röd |
Hackad |
2,4 |
dl |
35 |
Tomat, Soltorkad |
|
1 |
st |
1 |
Tomatillo (mediumstorlek) |
Rå |
1 |
st |
3 |
Vattenkastanj |
Konserv, skivad |
1,2 |
dl |
3 |
Vattenkrasse |
Hackad |
2,4 |
dl |
44 |
Vitkål |
Kokt, strimlad |
1,2 |
dl |
18 |
Vitkål |
Rå, strimlad |
2,4 |
dl |
26 |
Vitlöksklyfta |
Rå |
1 |
st |
111 |
Zucchini |
Kokt, skivad |
1,2 |
dl |
19 |
Zucchini |
Rå, hackad |
2,4 |
dl |
22 |
Äggplanta (aubergine) |
Tillagad, tärnad |
1,2 |
dl |
2 |
Ärtor |
Frysta |
1,2 |
dl |
4 |
Grönsaker negativt värde
LIVSMEDEL |
NOTERING |
ANTAL |
ENHET |
IFD-VÄRDE |
Bönor, Mungbönor |
Kokta |
1,2 |
dl |
-9 |
Limabönor |
Kokta, små |
1,2 |
dl |
-28 |
Limabönor |
Kokta, stora |
1,2 |
dl |
-19 |
Majs |
Fryst |
1,2 |
dl |
-62 |
Majs |
Konserv, avrunnen |
1,2 |
dl |
-108 |
Majskolv |
Kokt |
1 |
st |
-111 |
Mungbönor |
Kokta |
1,2 |
dl |
-9 |
Palsternacka |
Kokt, skivad |
1,2 |
dl |
-86 |
Pommes Frites |
Snabbmat, liten portion |
1 |
st |
-213 |
Pommes Frites |
Frysta |
10 |
st |
-86 |
Potatis |
Konserv |
1,2 |
dl |
-68 |
Potatis (mediumstorlek) |
Kokt, skalad |
0,5 |
st |
-127 |
Potatis (mediumstorlek) |
Ugnsbakad, med skal |
0,5 |
st |
-129 |
Rödbetor |
Konserv, skivade |
1,2 |
dl |
-23 |
Sojabönor (edamame) |
Kokta, skalade |
1,2 |
dl |
-7 |
Yam |
Ugnsbakad, kuber |
1,2 |
dl |
-52 |
Ärtor |
Konserv |
1,2 |
dl |
-8 |
Källa: The Inflammation Free Diet Plan, Monica Reinagel, 2006
Dessa jättebra och praktiska tabellerna är lånade från http://tillbakatillmittliv.wordpress.com/. Dessvärre har hon slutat blogga, synd tycker jag.
google-site-verification: googled58f244f87d59808.html